Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2021

Директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру за забруднення земель Львівським сміттям (фото)

слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру жителю Вінницької області, який організував незаконне складування на території області побутових відходів, завезених з міста Львова.

За версією слідства директор Товариства достовірно знаючи, що на підприємстві відсутня дозвільна документація на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, а також усвідомлюючи, що земельна ділянка яка перебувала у його користуванні не є місцем видалення відходів, у липні 2020 року прийняв та розмістив на земельній ділянці поставлені з м. Львова побутові відходи орієнтовною масою 180 тонн.

Проведеними у кримінальному провадженні експертизами встановлено, що внаслідок таких дій засмічено важкими металами, нітритами, фосфатами, амонієм сольовим, сульфатами земельну ділянку площею 800 квадратних метрів.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 1 ст. 239 КК України. За вчинене йому загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі до чотирьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                                


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1582