Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2021

На Вінниччині судитимуть трьох наркоторгівців (фото)

Вінницькою обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно групи із трьох осіб, які займались незаконним збутом наркотичних засобів в місця позбавлення волі (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309,  ч. 1 ст. 310 КК України).

За даними слідства, працівник однієї з установ виконання покарань області, систематично отримував від двох співучасників з Києва наркотики, які в подальшому реалізовував в місця позбавлення волі.

Замовлення наркоділки пересилали та отримували через відділення однієї із логістичних компаній.

У липні 2020 року працівника установи, після отримання в поштовому відділенні чергової посилки з наркотиками, було затримано та повідомлено про підозру. У грудні 2020 року ще двом його спільникам повідомлено про підозру.

Під час здійснення досудового розслідування проведено п’ять санкціонованих обшуків у фігурантів, під час яких вилучили особливо небезпечні психотропні речовини «амфетамін», наркотичні засоби «бупренорфін» та «канабіс», мобільні телефони, банківські картки тощо.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, оперативний супровід забезпечувався співробітниками управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР НП України.

За інкриміновані злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Наголошуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1349