Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2021

Завдяки втручанню прокуратури суди притягують до відповідальності перевізників-порушників

Вінницькою обласною прокуратурою упродовж 2020 року до Господарського суду Вінницької області подано 9 позовних заяв на суму майже 170 тис. грн щодо перевізників-порушників. Мета – стягнення з них плати за проїзд транспортних засобів з перевищенням вагових параметрів.

За результатами судових розглядів 4 позови задоволено на суму майже     109 тис. грн. Ще в одному випадку провадження закрито у зв’язку з добровільною сплатою відповідачем 8 тис. грн.

Наразі органами прокуратури вживаються заходи щодо реального виконання судових рішень про стягнення до бюджету коштів у розмірі 109 тис. грн. Крім того готуються до заявлення ще 5 аналогічних позовів на загальну суму 44 тис. грн.

Заходи щодо примусового стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговими транспортними засобами вживаються Вінницькою обласною прокуратурою в рамках системної роботи, спрямованої на усунення порушень інтересів держави в бюджетній сфері.

Підставами для пред’явлення позовів зазначеної категорії є матеріали територіальних органів Державної служби України з безпеки на транспорті. Ними виявляються та документуються факти надання послуг із перевезення вантажу з перевищенням осьових навантажень, встановлених Правилами дорожнього руху та без документів про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів.

Варто зауважити, що такі правопорушення є досить поширеними серед перевізників та являються однією зі складових незадовільного стану автомобільних доріг. Також ці порушення призводять до того, що державний бюджет України, а саме державний дорожній фонд у його складі, не доотримує значну суму коштів, які є необхідними для фінансування ремонту автомобільних доріг загального користування.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1338