Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2021

Розпочався судовий розгляд у кримінальному провадженні за фактом виготовлення та збуту зображень, що містять дитячу порнографію

Ювенальними прокурорами Вінницької обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 301 КК України. Досудовим розслідуванням установлено, що подружжя, за місцем свого проживання, протягом 2020 року зробили відеозапис малолітнього у спідній білизні у реальній та змодельованій обстановці. У подальшому зазначений відеозапис збули через Інтернет ресурс.

Відповідно до висновку мистецтвознавчої експертизи відеозапис належить до дитячої порнографії.

Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 301 КК України (виготовлення, зберігання з метою збуту зображень та інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, та їх збут, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

До обвинувачених застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
   
Довідково: Згідно ч. 5 ст. 301 КК України – виготовлення, зберігання з метою збуту зображень та інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, та їх збут, вчинене за попередньою змовою групою осіб – караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1399