Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2021

На Вінниччині судитимуть директора ТОВ, який заволодів понад 100 тис. грн територіальної громади

Жмеринською місцевою прокуратурою передано до суду  обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України) та за складання, видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства директор місцевого товариства з обмеженою відповідальністю, з яким управлінням житлово-комунального господарства Жмеринської міської ради впродовж 2018-2020 років укладено за неконкурентною процедурою значну кількість договорів, зловживаючи службовим становищем, вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт спортивно-готельного комплексу в м. Жмеринка Вінницької області завідомо неправдиві відомості та заволодів грошовими коштами територіальної громади в сумі понад 100 тис. гривень.

У разі доведення винуватості обвинуваченого в судовому порядку, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1088