Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.12.2020

На водія, який скоїв ДТП, що призвела до загибелі двох людей та спричинила тяжкі тілесні ушкодження двом малолітнім дітям, чекає суд

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Вінницької обласної прокуратури до Липовецького районного суду Вінницької області передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням водія автомобіля "Audi Q7".

За даними слідства водій транспортного засобу у вересні цього року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись автодорогою сполученням "м. Вінниця – м. Липовець" не вибрав безпечну швидкість руху, не врахував дорожню обстановку, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із автомобілями "Volkswagen Passat" та "Opel Kadett". Внаслідок зіткнення водій автомобіля "Volkswagen Passat" та пасажир загинули на місці події, малолітні пасажири цього ж автомобіля отримали тяжкі тілесні ушкодження.

За результатом досудового розслідування чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.

Одразу після скоєння ДТП до водія застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За клопотанням прокурора строк тримання під вартою обвинуваченому продовжено на 2 місяці з одночасним визначенням розміру застави, після внесення якої його звільнено зі слідчого ізолятора.

Малолітні діти, внаслідок отриманих тяжких тілесних ушкоджень, наразі продовжують лікування та реабілітацію в медичних дитячих закладах області.

Обласна прокуратура вкотре наголошує, що від дотримання правил дорожнього руху всіма його учасниками залежать людські життя та здоров’я.

Довідково: Згідно ч. 3 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили загибель кількох осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1210