Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2020

Вінничанину, який висловив пропозицію надати службовим особам неправомірну вигоду, судом призначено покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн

Вінницьким міським судом засуджено жителя м. Вінниці, який з метою уникнення адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння висловив пропозицію надати інспекторам патрульної поліції неправомірну вигоду.

Прокурором у суді доведено, що обвинувачений у вересні 2020 року, керуючи транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння, був зупинений інспекторами патрульної поліції та, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності, висловив пропозицію надати інспекторам патрульної поліції неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США.

Дії засудженого кваліфіковані за ч. 1 ст. 369 КК України («Пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища»).

Правову оцінку діям обвинуваченого надано Вінницьким міським судом, який визнав його винуватим у скоєнні цього злочину та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн. 


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1545