Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2020

Прокуратура виявила численні порушення у Вінницькій установі виконання покарань № 1

Вінницькою обласною прокуратурою проведено перевірку в державній установі «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)» з питань забезпечення режимних вимог та нагляду за особами, взятими під варту, в слідчому ізоляторі, та засудженими до довічного позбавлення волі, які відбувають покарання в секторі максимального рівня безпеки.

За результатами проведеної перевірки виявлено численні порушення Закону України «Про попереднє ув’язнення» та кримінально-виконавчого законодавства щодо незабезпечення режиму, нагляду та охорони, умов тримання і контролю за поведінкою ув’язнених та засуджених, внаслідок чого останні мають можливість отримувати та користуватись забороненими предметами (мобільні телефони, WI-FI-роутери), а також вживати заборонені речовини (спиртні напої, наркотичні засоби, інше). Висновки службових розслідувань за фактами їх вилучення носять формальний характер без встановлення та перекриття шляхів надходження.

Набули системного характеру порушення прав взятих під варту осіб щодо роздільного тримання різної категорії ув’язнених з метою забезпечення їхньої особистої безпеки, визначені ст. 8 Законом України «Про попереднє ув’язнення». Упродовж поточного року обласною прокуратурою неодноразово зверталась увага керівництва установи на численні аналогічні порушення, однак дієвих заходів до їх недопущення в подальшій роботі так і не вжито.

Реагуючи на виявлені порушення обласною прокуратурою начальнику Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції внесено вказівку, у тому числі з вимогою про притягнення керівництва Вінницької установи виконання покарань № 1 до дисциплінарної відповідальності.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1815