Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2020

Вінницька обласна прокуратура реагує на порушення прав неповнолітніх у місцях несвободи

Захист прав неповнолітніх у місцях несвободи – один з важливих напрямів роботи для ювенальних прокурорів Вінницької обласної прокуратури.

У 2020 році за результатами проведених прокурорами перевірок внесено 20 документів реагування, які керівниками установ розглянуті із вжиттям заходів усунення порушень закону. За результатами їх розгляду 6 посадових осіб слідчого ізолятору та 2 – ізоляторів тимчасового тримання притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

За ініціативою прокурора 1 незаконно утримуваного неповнолітнього звільнено з ізолятора тимчасового тримання.

На виконання вимог вказівок прокурора адміністрацією слідчого ізолятора Державної установи «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)» вжиті заходи до усунення порушень прав ув’язнених неповнолітніх щодо забезпечення належних та безпечних умов їх утримання. Зокрема, у корпусі, в якому утримуються діти, проведено капітальний ремонт водогону й наразі неповнолітні безперервно отримують проточну воду.

Наглядова діяльність ювенальних прокурорів щодо дотримання прав дітей в умовах несвободи, передусім на належний рівень життя, охорону здоров’я, освіту, є комплексною та систематичною, а тому перевірки й надалі проводитимуться в усіх без виключення установах області.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1551