Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2020

У Вінницькій установі виконання покарань № 1 виявлено порушення прав засуджених на належну оплату праці

Вінницькою обласною прокуратурою проведено перевірку в державній установі «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)» щодо дотримання вимог кримінально-виконавчого законодавства при залишенні в слідчому ізоляторі засуджених до позбавлення волі для роботи з господарського обслуговування та прав вказаної категорії осіб.

За її результатами встановлено, що всупереч вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, законів України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» та «Про оплату праці» адміністрацією установи не додержуються державні гарантії забезпечення мінімальної заробітної плати засудженим.

В свою чергу недостатній рівень оплати праці засуджених негативно впливає на стан погашення заборгованості за виконавчими документами щодо погашення завданих внаслідок вчинення злочинів державі чи потерпілим збитків.

Також виявлено численні порушення при застосуванні до засуджених, заходів заохочень. Ігноруючи вимоги Кримінально-виконавчого кодексу України посадовими особами виправної установи належним чином не вивчається поведінка засуджених та, як наслідок, не проводиться об’єктивне оцінювання їх поведінки.

З огляду на викладене, обласною прокуратурою начальнику Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції внесено вказівку про невідкладне усунення виявлених порушень та притягнення винних службових осіб Вінницької установи виконання покарань № 1 до дисциплінарної відповідальності.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1606