Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2020

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо зловживань службовим становищем посадовцями Вінницької міської ради під час здійснення закупівель технічної солі

Вінницькою обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт відносно 3 посадових осіб однієї з міськрад області та представника підрядної організації, які діючи за попередньою змовою, здійснили закупівлі технічної солі для потреб міста, зависивши її вартість.

Проведеним досудовим розслідуванням установлено, що посадовці,  зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з представниками учасника державних закупівель, створили дискримінаційні  умови для інших учасників закупівель та здійснили закупівлю майже 5 тис тон технічної солі для потреб міста, завищивши її вартість на 5,5 млн гривень.

Дії службових осіб та представника підрядної організації кваліфіковано, як зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної юридичної особи, використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

За вчинене обвинуваченим загрожує до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1347