Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2020

Вінничанина засуджено за розбійний напад та умисне вбивство 82-річної пенсіонерки до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна

За принципової позиції Немирівської  місцевої прокуратури Вінницької області Немирівським районним судом ухвалено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні за фактом вчинення розбійного нападу та умисного вбивства жительки Немирівського району за ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115  КК України.

Прокурором у суді доведено, що у вересні 2019 року житель Немирівського району з метою протиправного заволодіння чужим майном у нічний час проник в будинок 82-річної пенсіонерки, де під час розбійного нападу на неї, з метою заволодіння належним їй майном, умисно, з корисливих мотивів позбавив її життя шляхом нанесення чисельних ножових поранень, після чого зник з місця події.

Дії засудженого кваліфіковані за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень») та п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів).

Правову оцінку діям обвинуваченого надано Немирівським районним судом, який визнав його винуватим у скоєнні цих злочинів та засудив до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1546