Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2020

Стосовно двох вінничан, які вчинили хуліганські дії із застосування вогнепальної зброї на одній із залізничних станцій області, до суду передано обвинувальний акт

Калинівською місцевою прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно двох жителів Погребищенського району, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

Слідством встановлено, що обвинувачені, один з яких перебував в нетверезому стані, знаходячись на залізничному переїзді, що розташований на 57 км. станції Ржевуська в м. Погребище Вінницької області, грубо порушили громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, із застосуванням вогнепальної зброї, а саме – ігноруючи закриті шлагбаумні переїзди, заїхали автомобілем марки «Хюндай Санта Фе» на залізничні колії та здійснили 3 постріли з пістолету марки «Ekol Lady», калібру 9 мм Р.А., виробництва Туреччини, в бік тепловозу маневрового поїзда № 3502, в кабіні якого перебував машиніст та його помічник.

Вказану подію один з підозрюваних транслював одразу в мережі Інтернет.

За зазначені дії обвинуваченим загрожує покарання до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1584