Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2020

За розбій та вбивство з особливою жорстокістю двох осіб засуджено до позбавлення волі

За принципової позиції Вінницької обласної прокуратури Вінницьким міським судом двох раніше неодноразово судимих осіб засуджено за вчинення розбійного нападу та вбивства з особливою жорстокістю.

Прокурором у суді доведено, що обвинувачені наприкінці літа 2016 року у вечірній час доби увірвалися до веранди будинку 79 річного жителя Гайсинського району Вінницької області, який перебував вдома. Не відшукавши бажаних матеріальних цінностей, нападники вирішили вибити інформацію про їх місцезнаходження у господаря будинку. Застосовуючи фізичну силу, позбавивши потерпілого можливості пересуватися та чинити опір, діючи з особливою жорстокістю, вони нанесли йому численні удари по тілу руками та ногами, 16 ножових поранень, одне з них и вигляді «хреста» на тулубі. Від отриманих тілесних ушкоджень, потерпілий загинув.

Дії засуджених кваліфіковані за п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство, тобто протиправне заподіяння смерті іншій особі, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб та за ч. 4 ст. 187 КК України – напад з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаний з насильством, небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій.

Правову оцінку діям обвинувачених надано колегією суддів Вінницького міського суду, яка підтримала позицію прокурора та призначила обвинуваченим  покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна та задовільнила цивільний позов потерпілої на загальну суму 305 тис. грн.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1355