Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2020

Стосовно шахрайки, яка ошукала місцевого жителя на понад 1 млн грн до суду передано обвинувальний акт

Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області передано до суду обвинувальний акт стосовно 25-річної жінки за фактом заволодіння  чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), що вчинене в особливо великих розмірах та у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства жителька одного з районів області розробила злочинну схему, згідно якої вона отримувала щомісяця від місцевих жителів в борг грошові кошти під вигадані банківські операції з обіцянкою подальшого їх повернення в короткі строки з прибутком у 100%, не маючи реального наміру повертати отримані кошти.

Як наслідок, місцевий житель, будучи введеним обвинуваченою в оману,  виходячи з довіри до неї та з помилкової впевненості в добросовісності її дій, упродовж 2019 – 2020 років передав майже 1 млн 300 тис. грн, якими обвинувачена незаконно заволоділа.   

Окрім цього, слідством встановлено, що в подальшому, обвинувачена, продовжуючи свої злочинні дії з метою отримання власного прибутку та надання вигляду правомірності володіння та користування коштами місцевого жителя всупереч Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», упродовж 2019 – 2020 років здійснила їх легалізацію шляхом вчинення неодноразових фінансових операцій у виді грошових переказів на ставки в азартних іграх в мережі Інтернет, а всього легалізувала та використала таким чином грошові кошти у сумі майже 1 млн грн, отримавши при цьому сукупний виграш за зазначений період часу понад 1 млн  200 тис. грн, які надалі використала на ті ж цілі.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1780