Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2020

Попереджено контрабанду деревини (фото)

Прокурорами обласної прокуратури забезпечується нагляд у формі процесуального керівництва під час проведення слідчим відділом СБУ у Вінницькій області досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 30.11.2020 за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201-1 КК України.

Установлено, що в зоні митного контролю ВМО «Гайсин» митного поста «Вінниця-Центральний» Подільської митниці ДМСУ виявлено товар у вигляді лісоматеріалів, частина з яких у відповідності до поданих товаро-супровідних документів задекларована, як дошка терасна з акації, в кількості 284,87 м2 (11 пакетів – 5070 шт).

Проте, виявлено невідповідність частини заявленого товару оскільки дошку терасну з акації відповідно до вимог Закону України «Про особливості державного регулювання суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» заборонено вивозити за межі митної території України.

Таким чином, фігуранти кримінального правопорушення мали намір контрабандним шляхом перемістити через митний кордон України деревину породи акація, однак їх злочинні дії було припинено правоохоронцями.

Наразі досудове розслідування триває, деревину вилучено, проводиться комплекс необхідних слідчих (розшукових) дій щодо встановлення всіх обставин правопорушення та причетних до його вчинення осіб, а також їх притягнення до кримінальної відповідальності.

               

                                              

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1509