Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2020

За одержання неправомірної вигоди в розмірі 10500 доларів США голова об’єднаної територіальної громади відповідатиме в суді

Вінницькою обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт про обвинувачення голови однієї з об’єднаних територіальних громад Вінниччини, якого наприкінці жовтня цього року затримано при одержанні неправомірної вигоди.

Як повідомлялося раніше, вказаний посадовець вимагав та одержав від підприємця гроші в сумі 10,5 тисяч доларів США за підписання договору оренди землі загальною площею 21 гектар.

У кримінальному провадженні проведено всі необхідні слідчі дії за результатами яких дії чиновника кваліфіковано як одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням.

За вчинене обвинуваченому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

 


кількість переглядів: 2089