Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2020

Вінницькою обласною прокуратурою проведено засідання міжвідомчої робочої групи щодо протидії злочинам у бюджетній сфері

Сьогодні, 18 листопада, Вінницькою обласною прокуратурою у режимі відеоконференцзв’язку проведено засідання міжвідомчої робочої групи з виявлення, розкриття і розслідування кримінальних правопорушень, вчинених у бюджетній сфері, в тому числі, при закупівлі товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти та при освоєнні коштів, виділених на запобігання поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. До складу зазначеної групи входять представники правоохоронних органів області.

У ході засідання заступники керівника обласної прокуратури Олександр Смуригін та Антон Ковальський довели до відома присутніх результати роботи правоохоронців із розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній сфері за 10 місяців 2020 року, відзначивши досягнення та вказавши на існуючі недоліки.

Питання законності використання виділених державою та органами місцевого самоврядування коштів постає особливо гостро напередодні завершення бюджетного періоду.

Посиленої уваги правоохоронців потребує викриття злочинів, вчинюваних при освоєнні бюджетних коштів, виділених на запобігання поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Актуальним також є виявлення порушень закону та зловживань під час проведення закупівель, визначення вартості робіт і матеріалів, виконання та прийняття робіт при будівництві, реконструкції, ремонті та утриманні автомобільних доріг.

За результатами засідання визначено додаткові узгоджені заходи на найближчий період часу до покращення якості та ефективності роботи на зазначеному пріоритетному напрямі.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1668