Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2020

Вінницькою обласною прокуратурою проведено семінар із прокурорами місцевих прокуратур (ФОТО)

Вінницькою обласною прокуратурою на виконання плану першочергових заходів обласної прокуратури на ІV квартал 2020 року в  режимі відеоконференції із прокурорами місцевих прокуратур проведено навчальний семінар за темою: «Проблемні питання, що виникають під час досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень, які призводять до порушення конституційних прав громадян».

Відкриваючи семінар, заступник керівника обласної прокуратури Антон Ковальський наголосив, що метою цього спільного навчального заходу є підвищення якості та ефективності здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях задля недопущення порушень конституційних прав громадян.

У заході взяли участь керівники та прокурори місцевих прокуратур, які здійснюють процесуальне керівництво при провадженні досудового розслідування у кримінальних провадженнях та підтримують обвинувачення в суді.

З доповідями виступили начальник та прокурори відділу організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді обласної прокуратури.

Під час семінару обговорено причини та підстави ухвалення судами реабілітуючих судових рішень, правові позиції Верховного Суду щодо допустимості доказів у кримінальному провадженні та основні порушення вимог кримінального та кримінального процесуального законів, які  призводять до порушення конституційних прав громадян

Учасниками семінару розкрито й низку проблемних питань, які виникають у роботі, та запропоновано шляхи їх вирішення.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1711