Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2020

На Вінниччині повідомлено про підозру шахрайці, яка ошукала місцевого жителя на понад 1 млн грн

За процесуального керівництва Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області повідомлено про підозру 25-річній жінці у заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), що вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що жителька одного з районів області, розробила злочинну схему, згідно якої вона отримувала щомісяця від місцевих жителів в борг грошові кошти під вигадані банківські операції,  з обіцянкою подальшого їх повернення в короткі строки з прибутком у 100%, не маючи реального наміру повертати отримані кошти.

Як наслідок, місцевий житель, будучи введеним підозрюваною в оману,  виходячи з довіри до неї та з помилкової впевненості в добросовісності її дій, протягом 2019-2020 років передав  майже 1 млн 300 тис. грн, якими підозрювана незаконно заволоділа, розпорядившись ними на власний розсуд, а саме ‒ витратила на участь в азартних іграх в мережі Інтернет.   

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення цього злочину та причетності підозрюваної до інших аналогічних кримінальних правопорушень. У разі доведення винуватості у судовому порядку, жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
   
Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1550