Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2020

До суду передано обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, які вчиняли крадіжки шляхом підривів банкоматів

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури  підрозділами ГУНП у Вінницькій області викрито діяльність організованої злочинної групи, учасники якої вчинили на території області 4 епізоди крадіжок грошових коштів із банкоматів шляхом їх підриву. Загалом викрадено близько 1 млн гривень.

Слідством установлено, що до складу організованої злочинної групи увійшли троє братів, один з яких мав навички поводження зі зброєю та вибуховими речовинами. Члени групи ретельно планували свої дії та готувалися до вчинення кожного злочину, задля маскування одягали однаковий камуфльований одяг, балаклави, взуття військового зразка.   

З метою заволодіння грошовими коштами із банкоматів злочинці попередньо пошкоджували їх, шляхом введення всередину вибухової суміші. Також при вчиненні злочинів використовували бойові гранати та бойову автоматичну зброю. 

У ході обшуків у підозрюваних вилучено 2 автомати «Калашникова» споряджені патронами, 10 магазинів до них, 6 бойових гранат, пістолет та рушницю з прицілом, 190 патронів до автомата, камуфльований формений одяг та взуття військового зразку, грошові кошти та інші речові докази.

За результатами розслідування 30.10.2020 до Гайсинського районного суду Вінницької області для розгляду передано обвинувальний акт за обвинуваченням трьох учасників організованої злочинної групи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури
кількість переглядів: 1516