Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2020

Митника та його пособника підозрюють у систематичному хабарництві

 

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру митнику одного із митних постів Подільської митниці Держмитслужби (ч. 3 ст. 368  КК України)  та його пособнику (ч. 5 ст. 27,  ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства,  вказані особи, систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду від окремих суб`єктів господарювання за безперешкодне оформлення транспортних засобів та вантажів у митних режимах "імпорт", "експорт", а також розмитнення транспортних засобів ввезених на територію України.

Під  час отримання "чергової" неправомірної вигоди митника та особу, яка виступала його пособником, затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Сьогодні, 22 жовтня, до  суду відносно підозрюваних скеровані клопотання щодо обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Слідчими територіального управління ДБР у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників СБУ у Вінницькій області проводяться всі необхідні слідчі дії спрямовані на збір та фіксацію доказів, перевіряється причетність керівництва митного посту до корупційної діяльності.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1559