Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2020

Прокуратура вимагає створити служби у справах дітей у двох ОТГ

Жмеринською місцевою прокуратурою направлено до Вінницького окружного адміністративного суду 2 позови про визнання протиправною бездіяльність Барської міської ради та Мурафської сільської ради Шаргородського району щодо не утворення у складі виконавчих органів рад служби у справах дітей та зобов’язати вчинити дії, спрямовані на усунення порушень закону.

Чинним законодавством визначено штатну чисельність працівників служб у справах дітей виконавчих органів сільських, селищних рад відповідних територіальних громад з розрахунку один працівник служби не більше ніж на одну тисячу дітей, але не менше одного працівника на об’єднану територіальну громаду.

Однак, вимоги закону Барською та Мурафською ОТГ, які утворилися у 2016 році, не виконані.  Служби у справах дітей до цього часу не створені, чим порушуються вимоги чинного законодавства та не виконуються належним чином повноваження із забезпечення, дотримання та захисту прав дітей.

Наразі, за позовними заявами керівника Жмеринської місцевої прокуратури, Вінницьким окружним адміністративним судом відкрито провадження та призначено судовий розгляд.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2221