Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2020

Завершено досудове розслідування ДТП, що призвела до загибелі п’яти людей

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до Літинського районного суду Вінницької області надіслано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням водія автомобіля марки "Opel" моделі "Zafira".

За даними слідства водій транспортного засобу у липні цього року, здійснюючи рух неподалік с. Громадське Літинського району, не обрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого допустив виїзд на зустрічну смугу руху та подальше зіткнення із вантажним автомобілем марки "MAN". Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди,  від отриманих тілесних ушкоджень загинули п’ять пасажирів автомобіля "Opel".

За результатом досудового розслідування чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Обласна прокуратура вкотре наголошує, що від дотримання правил дорожнього руху всіма його учасниками залежать людські життя.

Довідково: Згідно ч. 3 ст. 286 КК України -  порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили загибель кількох осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1407