Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2020

Трьом чоловікам, які підозрюються у підривах банкоматів на Вінниччині, повідомлено про підозру (фото)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, 6 жовтня,  працівники кримінальної поліції ГУНП у Вінницькій області на території Вінницької та Київської областей затримали чоловіків, ймовірно, причетних до підриву  банкоматів у Вінницькій області. Їхньому затриманню передувала злагоджена, професійна взаємодія  прокурорів, оперативників кримінальної поліції, слідчих-детективів, криміналістів та експертів НДЕКЦ МВС України. Зібрані, під час досудового розслідування докази, у сукупності з вірно побудованою стратегією роботи правоохоронців, дозволило викрити підозрюваних у злочинах. 

За даними слідства, троє братів, які підозрюються у вчиненні крадіжок, були озброєні бойовою автоматичною зброєю, використовували гранати, саморобні вибухові пристрої. Затримані діяли зухвало та злагоджено, мали чіткий розподіл ролей, злочини скоювали у камуфльованому одязі, ховали обличчя за балаклавами, пересувалися на автомобілях.

Один із затриманих та, ймовірно, організатор групи, у минулому проходив службу у добровольчому підрозділі на Сході України та мав навички поводження зі зброєю й вибуховими речовинами.

Затримані підозрюються у вчиненні підривів чотирьох банкоматів на Вінниччині та викраденні близько 1 млн грн.

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків у трьох фігурантів кримінальних проваджень вилучено  2 автомати "Калашникова" споряджені патронами, 10 магазинів до них, 6 бойових гранат, пістолет та рушницю з прицілом, 190 патронів до автомата, камуфльований формений одяг та взуття військового зразку, наркотичні речовини, грошові кошти та інші речові докази.

Наразі членів злочинної групи затримано та їм  повідомлено про  підозру за ч. 3 та ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка). Вирішується питання про повідомлення про підозру за ст. 257 КК України (бандитизм). До суду подано клопотання про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваних також перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів в інших областях  України.

 

      

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1406