Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2020

На Вінниччині судитимуть шістьох службових осіб Державної установи "Вінницька установа виконання покарань (№1)", які, ймовірно, причетні до смерті ув'язненого (фото, відео)

 

Вінницькою обласною прокуратурою затверджено та скеровано до Вінницького міського суду обвинувальний акт за фактом катування та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень ув’язненій особі.

За версією слідства, у липні минулого року, до Державної установи "Вінницька установа виконання покарань (№1)" доставлено ув’язненого, якому судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та який підозрювався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України. Під час перебування у вказаній установі, службовими особами  установи  йому заподіяно смертельні тілесні ушкодження.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: ч. 1 ст. 127 КК України - умисному заподіянні сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання шляхом нанесення побоїв та інших насильницьких дій,- карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

ч. 2 ст. 365 КК України - перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів,- карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
ч. 2 ст. 121 КК України - нанесені тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого, - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

 

       

            

 

 

 


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1827