Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2020

На Вінниччині судитимуть чоловіка, який вбив товариша

Вінницької обласною прокуратурою до Калинівського районного суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Досудовим розслідуванням установлено, що 29-річний житель Калинівського району, 27 червня 2020 р., разом зі своїми товаришами, відпочиваючи біля місцевого ставка, вживали алкоголь. Згодом, чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, став демонструвати присутнім свій револьвер, який, згідно висновку судової експертизи, є револьвером моделі  «STALKER 4,5», призначений для тренувальної стрільби патронами Флобера кільцевого запалення калібру 4 мм. При цьому, підозрюваний, розуміючи принцип роботи механізму револьвера, відтягнув барабан та спорядив у нього один патрон і повернув барабан у попереднє положення, чим привів револьвер у бойову готовність. Перебуваючи на відстані близько двох метрів від одного із товаришів, усвідомлюючи, що при пострілі з незначної відстані може позбавити життя людини, умисно направив його у бік потерпілого  в область серця й натиснув на спусковий гачок, внаслідок чого відбувся постріл. Останній отримав вогнепальне поранення грудної клітини та через незначний проміжок часу помер.

У разі доведення вини в судовому порядку, обвинуваченому загрожує  покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.


Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1666