Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2020

Двом чоловікам, які стріляли по потягу, обрали запобіжні заходи

За процесуального керівництва  Калинівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, двом жителям м. Погребище -  1992 р. та 1995 р. народження.

Слідством встановлено, що двоє  безробітних чоловіків, які, перебуваючи в нетверезому стані, знаходячись  на залізничному переїзді, що розташований на 57 км. станції Ржевуська  в м. Погребище Вінницької області, вчинили хуліганські дії, що супроводжувалися особливою зухвалістю, а саме - ігноруючи закриті шлагбаумні переїзди, заїхали автомобілем марки «Хюндай Сантафе»,  на залізничні колії та здійснювали постріли в бік потягу маневрового «3502» з предмету, зовні  схожого на пістолет.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться всі необхідні слідчі дії. Стосовно підозрюваних Погребищенським районним судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, визначивши можливість внесення застави  в розмірі – 168 тис. 160 грн.

Довідково: Згідно ч. 4 ст. 296 КК України – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної  або холодної зброї  - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи  років.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1901