Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2020

За незаконну порубку дерев троє осіб постануть перед судом

Прокуратурою Вінницької області затверджено та скеровано до Немирівського районного суду обвинувальний акт за фактом незаконної порубки дерев, вчиненої групою осіб, що завдала шкоди довкіллю на суму понад три мільйони гривень. 

Так, наприкінці лютого 2020 року, працівниками Держекоінспекції у Вінницькій області виявлено чотирьох осіб, які за відсутності будь-яких дозвільних документів, з листопада 2019 р. по лютий 2020 р. здійснювали  порубку дерев породи «дуб» у лісосмузі, що поблизу с. Байраківка Немирівського району.  Будучи викритими працівниками екоінспекції, обвинувачені не виконали їх законних вимог та, шляхом чинення активного фізичного опору правоохоронцям, залишили місце вчинення злочину.

Завдяки злагодженій взаємодії прокурорів та слідчих, встановлено місцезнаходження та затримано трьох підозрюваних осіб, відносно яких в подальшому висунуто обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 246 та ч. 2 ст. 345 КК України, а відносно четвертої особи матеріали виділено в окреме провадження та її оголошено в розшук, наразі вживаються заходи, спрямовані на її відшукання.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: ч. 4 ст. 246 КК України - незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу,- карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.
ч. 2 ст. 345 КК України - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу,- карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1760