Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2020

За пропозицію надання поліцейському неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, а саме за пропозицію службовій особі надати їй неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того хто пропонує та надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади.

Досудовим розслідуванням встановлено, що водій вантажівки, в одному із населених пунктів Крижопільського району, допустив зіткнення із іншим автомобілем. На місце події виїхали працівники поліції і виявили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Під час складання протоколу нетверезий водій запропонував поліцейським грошові кошти у сумі 6 тис грн за не притягнення його до адміністративної відповідальності.

При доведенні вини в судовому порядку обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 68 тис грн) або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 1555