Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2020

Повідомлено про підозру водію, який вчинив наїзд на дівчину у центрі міста Вінниці

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, водієві автомобіля марки «LEXUS», який не вжив своєчасних заходів до зменшення швидкості руху чи зупинки керованого ним транспортного засобу та здійснив наїзд на дівчину, яка переходила дорогу по пішохідному переходу на вул. Соборній у м. Вінниці. Внаслідок  отриманих травм потерпіла в лікарні померла.

На даний час по кримінальному провадженню проводяться усі необхідні слідчі дії та стосовно підозрюваного, подано клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Довідково: Згідно ч. 2 ст. 286 КК України -  порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили смерть потерпілого - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2434