Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2020

Скеровано до суду обвинувальний акт за фактом заволодіння бюджетними коштами

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт за фактом вчинення начальником відділу освіти однієї з районних державних адміністрацій, інспектором технічного нагляду та директором товариства кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб та службове підроблення).

За даними слідства відділом освіти районної державної адміністрації з товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір капітального ремонту і реставрації районного спортивного комплексу, вартість робіт становить майже 4 млн гривень. З метою заволодіння бюджетними коштами, директор товариства за попередньою змовою з начальником відділу освіти та інженером технічного нагляду виготовила та підписала акти приймання виконаних будівельних робіт, а начальник відділу та інженер достовірно знаючи, що частина робіт не виконана, підписали вказані акти, на виконання яких на рахунок товариства перераховано кошти.

В результаті протиправних дій, державі завдано збитків на суму понад 1 млн гривень. 

У разі доведення вини у судовому порядку, зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2034