Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2020

Позов прокурора про повернення земель навчального закладу вартістю 66 млн грн у державну власність - задоволено

Калинівським районний судом Вінницької області задоволено позов керівника Калинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України до однієї із сільських рад Калинівського району та державного реєстратора про визнання незаконним і скасування рішення сільської ради і рішень про державну реєстрацію права комунальної власності на 7 земельних ділянок загальною площею майже 100 га.

Суд взяв до уваги доводи прокурора, що вибуття земельних ділянок із власності держави відбулося з грубим порушенням норм земельного законодавства, за відсутності жодних правових підстав.

Відтак, сім незаконних рішень державного реєстратора сільської ради про державну реєстрацію права комунальної власності на земельні ділянки державного навчального закладу загальною площею майже 100 га вартістю 66 млн грн визнано судом незаконними та скасовано. Указані державні землі відносяться до земель лісового фонду, сільськогосподарського призначення, на окремих з них розташовані будівлі закладу освіти, які є власністю держави.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1644