Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

На Вінниччині судитимуть учасників організованої злочинної групи - службових осіб ДП «Хмільницьке лісове господарство», які займалась незаконною порубкою

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох службових осіб одного з лісництв ДП «Хмільницьке лісове господарство», які у складі організованої злочинної групи налагодили незаконну порубку дерев у лісах (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства організовану групу створив та очолив лісничий лісництва, який до вказаної незаконної діяльності залучив майстра та вальника лісу.   Учасники групи, діючи з метою особистого збагачення, без відповідного дозволу і законних підстав, протягом 2019 року, здійснили незаконну рубку дерев породи дуб, граб та черешня на території одного з кварталів ДП «Хмільницьке лісове господарство».

В результаті протиправних дій, державі завдано збитків на суму майже 1 млн 140 тис гривень. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за  оперативним супроводом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Довідково: Санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Санкція ч. 4 ст. 246 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк  від п’яти до семи років.  

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 1863