Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

Повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід чоловіку, який вчинив хуліганські дії у трамваї

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури повідомлено про підозру чоловіку, який вчинив хуліганські дії у салоні трамваю, на зупинці громадського транспорту «Барське шосе», що неподалік від ТЦ «Фуршет» у м. Вінниці. Вказана особа затримана в порядку ст. 208 КПК України та йому оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, а саме у хуліганстві, тобто грубому порушені громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та вчинене із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Встановлено, що 23-річний житель м. Вінниці, перебуваючи в салоні трамваю, в ході суперечки з водійкою, на прохання останньої покинути салон трамваю, так як він тимчасово не здійснюватиме рух за своїм маршрутом, чоловік висловлюючись у грубій формі в її бік нецензурною лайкою у присутності малолітньої дитини, діставши зі своєї сумки пістолет марки «RETAY 84 FS», наблизився на відстань витягнутої руки до потерпілої, яка перебувала у кабіні водія, та рукояткою вищевказаного пістолета наніс їй близько трьох ударів в область голови.

За принципової позиції Вінницької місцевої прокуратури Вінницьким міським судом Вінницької області застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з одночасним визначенням застави у розмірі 43 940 гривень.

При доведенні вини в судовому порядку підозрюваному може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1609