Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2020

Судитимуть співробітника поліції, який за попередньою змовою з іншим учасником злочину, підбурили особу до надання неправомірної вигоди

Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт щодо службової особи, одного із відділень поліції ГУНП у Вінницькій області, за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України (підбурювання до закінченого замаху на надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб та заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Досудовим слідством встановлено, що упродовж з 23.12.2019 по 30.01.2020, працівник правоохоронного органу за попередньою змовою з іншим учасником злочину, діючи умисно, в особистих інтересах, з корисливих мотивів підбурили особу до надання неправомірної вигоди в розмірі 650 доларів США, службовій особі, яка займає відповідальне становище.

При доведенні вини в судовому порядку  обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наголошуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1444