Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2020

Прокуратура на захисті прав осіб, які перебувають у місцях несвободи

Під пильною увагою органів прокуратури знаходиться питання щодо додержання прав ув’язнених при їх затриманні та триманні, а також засуджених під час їх перебування у місцях несвободи.

Так, 07.08.2020 у Державній установі «Ладижинська виправна колонія № 39» стався інцидент. Між двома засудженими до довічного позбавлення волі виник конфлікт, в ході якого один засуджений з використанням наявних у нього ножиць наніс іншому засудженому тяжкі тілесні ушкодження. Відомості про вчинення вказаного кримінального правопорушення в цей же день слідчим відділенням Ладижинського ВП Бершадського ВП ГУ НП у Вінницькій області внесені до ЄРДР та розпочато досудове розслідування.

Бершадською місцевою прокуратурою, проведено перевірку щодо законності потрапляння у приміщення камерного типу, де утримуються засуджені до довічного позбавлення волі, колючо - ріжучих та інших заборонених предметів. В діяльності окремих службових осіб виявлено порушення режимних вимог щодо утримання осіб засуджених до довічного позбавлення волі, що призвело до настання вказаних наслідків. З метою упередження подібних випадків на майбутнє та притягнення винних осіб до відповідальності внесено документ прокурорського реагування.

Також, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, змінено правову кваліфікацію у кримінальному провадженні з умисного тяжкого тілесного ушкодження на замах на вбивство.

Крім того, прокуратурою області за наслідками перевірки викрито факт жорстокого поводження із особою при її затриманні працівниками патрульної поліції. Відомості за даним фактом внесені до ЄРДР та розпочато досудове розслідування.   


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1848