Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2020

До суду направлено обвинувальний акт відносно бухгалтера комунального підприємства, яка заволоділа та розтратила бюджетні кошти

Бершадською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно службової особи, одного з комунальних підприємств Вінниччини, за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (привласнення, розтрата бюджетних коштів у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудовим слідством встановлено, що службова особа, працюючи на посаді бухгалтера з розрахунку заробітної плати, в період 2016-2018 років, з корисливого мотиву, вносила завідомо недостовірні відомості до бухгалтерської документації та таким чином безпідставно привласнила 209 тис. грн, перерахувавши їх на власні карткові рахунки, а також, безпідставно, перерахувала бюджетні кошти в сумі понад 150 тис. грн на карткові рахунки працівникам підприємства де працювала.

Таким чином, своїми умисними діями, зазначена службова особа заподіяла майнової шкоди державі на загальну суму майже 360 тис. гривень.

При доведенні вини в судовому порядку  обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1562