Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2020

Затримано особу, яка підозрюється у сприянні діяльності терористичної організації

Прокуратурою Вінницької області забезпечується процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому здійснюється слідчим відділом Управлінням СБ України у Вінницькій області за фактом налагодження протиправного механізму з отримання пенсійних і соціальних виплат учасниками терористичної організації «ДНР».

Як встановлено слідством, мешканка Горлівки за грошову винагороду, оформлювала жителям тимчасово окупованих районів Донеччини документи для призначення соцвиплат. Фігурантка, особисто отримувала на підконтрольній українській владі території, незаконно нараховані кошти і доставляла їх на непідконтрольну територію Донецької області як через лінію розмежування, так і територію РФ. Співробітниками управлінням Служби безпеки України у Вінницькій області за процесуального керівництва  прокуратури області, в ході проведення окремих слідчих дій встановлено, що серед замовників «послуги» були учасники незаконних збройних формувань.

Підозрювану затримали у пункті пропуску «Гоптівка» на Харківщині при спробі перетину держкордону. У ході затримання та обшуку у даної особи виявлено та вилучено готівкові кошти у сумі понад 275 тис. гривень, 10000 доларів США, 555 тис. російських рублів та 47 банківських карток, відкритих на ім’я різних громадян.

Зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Наразі, підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначеним розміром застави у 300 прожиткових мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування триває, проводиться комплекс необхідних слідчих (розшукових) дій щодо встановлення всіх обставин правопорушення та причетних до його вчинення осіб, а також їх притягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадуємо, що у липні цього року затримано трьох зловмисників під час спроби незаконного зняття готівки для переміщення на тимчасово окуповані території Донецької області.

Довідково: ч. 1 ст. 258-3 КК України - Створення терористичної групи чи терористичної організації,- карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1663