Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2020

На Вінниччині судитимуть службових осіб за заволодіння бюджетними коштами

Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт стосовно службових осіб за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння бюджетними коштами за попередньою змовою групою осіб).

Слідством установлено, що керівники підрядного підприємства, з якими укладено договори для здійснення реконструкції стадіону в одному з районів Вінницької області, упродовж 2017-2018 років, за попередньою змовою із інженером технічного нагляду та замовником робіт - директором однієї з дитячих спортивних шкіл Вінниччини, підписано акти приймання виконаних будівельних робіт із завідомо неправдивими завищеними  витратами на виконання робіт та непридбаними матеріалами.

Таким чином, на підставі вказаних підроблених документів, зазначені особи, зловживаючи своїм службовим становищем заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 250 тис. грн, заподіявши збитки державі.

У разі доведення вини у судовому порядку, зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням прав обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 1638