Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2020

Оголошено про підозру працівникам Укртрансбезпеки за отримання неправомірної вигоди (фото)

Прокуратурою Вінницької області спільно з слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, за оперативного супроводу Управлінням стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції України 20.08.2020 оголошено про підозру у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень двом інспекторам відділу управління Укртрансбезпеки у Вінницькій та управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області та керівнику одного з підприємств, що здійснює автомобільні перевезення.

Як встановлено слідством інспектор відділу управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області 24.06.2020, за сприяння колеги – старшого інспектора відділу Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області, на картковий банківський рахунок власника автомагазину у м. Хмельницькому, у якості розрахунку за придбані ним у останнього автозапчастини отримав від керівника одного з підприємства Вінницької області неправомірну вигоду в сумі 2000 (дві тисячі) гривень, шляхом пересилання через мобільний додаток АТ КБ «Приват Банк» «Приват-24» за забезпечення безперешкодного проїзду п’яти вантажних автомобілів, кожен з яких завантажений понад установлену допустиму норму, поза габаритно-ваговим контролем, розміщеним на ділянці автомобільного шляху міжнародного значення М12, сполученням Хмельницький-Вінниця, на в’їзді до Хмельницької області.

Наразі досудове розслідування триває.

Довідково: ч. 1 ст. 368 КК України одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища - карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
ч. 3 ст. 369 КК України надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене групою осіб - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Пресслужба прокуратури Вінницької області
 

 

кількість переглядів: 1643