Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2020

Повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід особам, що вчинили хуліганські дії в одному з розважальних закладів міста Вінниці

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури повідомлено про підозру двом особам (так званим місцевим "кримінальним авторитетам"), які перебуваючи в одному з ресторанів міста Вінниці вчинили хуліганські дії.

За даними слідства, правопорушники, перебуваючи в одному з ресторанів міста Вінниці, спровокували конфлікт з адміністрацією закладу та нанесли тілесні ушкодження охоронцю. На місце події прибули працівники поліції, які намагались припинити хуліганські дії вказаних осіб, однак останні здійснили активний фізичний опір поліцейським, під час якого також нанесли тілесні ушкодження правоохоронцям.

Вказані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України та наразі їм оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 296, ч. 2 ст. 345 КК України.

Вінницький міський суд взяв до уваги всі доводи прокурора та обрав обом підозрюваним запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
          
Довідково: ч. 3 ст. 296 КК України - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, пов'язане з опором представникові влади, який припиняв хуліганські дії - караються у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
ч. 2 ст. 345 - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

 

кількість переглядів: 1852