Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2020

Співробітнику поліції прокуратурою області оголошено підозру за отримання неправомірної винагороди

Прокуратурою Вінницької області оголошено підозру слідчому поліції Вінницької області у закінченому замаху на отримання, останнім неправомірної вигоди в сумі 5500 доларів США, за вирішення питання про закриття кримінального провадження. Вказані кошти слідчий мав намір отримати від посередника - працівника поліції, якого було затримано раніше. (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України).

На даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно слідчого та відсторонення його від посади.
 
Кримінальне провадження розслідується слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Вінницької області за оперативним супроводом УСБ України у Вінницькій області.

Довідково: згідно ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України – закінчений замах на одержання неправомірної вигоди службовою особою предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1773