Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2020

У Вінниці виявлено домашню нарколабораторію

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури в рамках кримінального провадження за фактом вчинення кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) працівниками поліції проведено обшук у одному із приватних будинків.

У ході проведення обшуку виявлено та вилучено речовини та рідини, які за зовнішніми ознаками схожі на наркотичні засоби, що перебувають у незаконному обігу, а також засоби та обладнання для виготовлення наркотиків.

За результатами проведення обшуку до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 1 ст. 313 КК України (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства, а також незаконне виготовлення, придбання, зберігання, передача чи продаж іншим особам такого обладнання) - карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Наразі слідство триває, вживаються заходи щодо встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1308