Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2020

У прокуратурі Вінницької області відбулася координаційна нарада щодо стану протидії злочинності та кримінальній корупції (ФОТО)

У середу, 12 серпня 2020 року, в прокуратурі Вінницькій області під головуванням прокурора області Олександра Бутовича, за участю голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борзова, начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка,  начальника УСБ України у Вінницькій області – Анатолія Денисенка,  в.о. начальника ГУ ДФС у Вінницькій області – Ігоря Поліщука, заступника начальника Південного регіонального Управління ДПС України з оперативно-розшукової роботи – Віталія Лопати відбулася координаційна нарада, на якій обговорено питання стану протидії злочинності, її організованим формам, в тому числі протидії злочинам проти громадської безпеки та громадського порядку, а також вчиненим з використанням зброї, бойових припасів або вибухових речовин.

Участь у нараді також взяли перший заступник та заступники прокурора області, начальники структурних підрозділів апарату прокуратури, керівники місцевих прокуратур, правоохоронці регіонального рівня.

Відкриваючи захід, прокурор області зазначив, що вжиті за 7 місяців поточного року правоохоронними органами організаційно-практичні заходи сприяли подоланню ряду негативних тенденцій у динаміці злочинності.
Проте залишаються сфери, в яких діяльність правоохоронців області потребує активізації.

На нараді підведено підсумки спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності на території Вінницької області за 7 місяців 2020 року.

Учасниками заходу відмічено, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян.

Увагу учасників наради звернуто на покращення роботи задля реальної результативності. Також окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, профілактика окремих категорій кримінальних правопорушень, у тому числі, злочинів проти життя та здоров’я особи, майнових злочинів, які в структурі злочинності становлять більшу частину всіх облікованих кримінальних правопорушень, а також розтрати бюджетних коштів, привласненні земель.

Під час заходу з інформацією, поясненнями та пропозиціями щодо узгоджених дій у сфері протидії злочинності та координації на території Вінницького регіону виступили всі керівники правоохоронних органів області.

За підсумками наради визначено спільні скоординовані заходи, спрямовані на утвердження законності та протидію злочинності на Вінниччині, які правоохоронці будуть реалізовувати упродовж поточного року.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1871