Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2020

За позовом Могилів-Подільської місцевої прокуратури зобов'язано сільську раду привести у відповідність до законодавства документи на землю закладу освіти

Вінницьким окружним адміністративним судом за участі прокуратури Вінницької області задоволено позовну заяву керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури до Бандишівської сільської ради про зобов’язання оформити правовстановлюючі документи на земельну ділянку, на якій знаходиться заклад освіти.

Прокуратурою встановлено, що комунальний дошкільний навчальний заклад 26 років користується земельною ділянкою орієнтовною площею 2,4 га без правоустановчих документів.

Сільська рада чотири роки тому  надала закладу дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у користування, однак заходів, спрямованих на виготовлення правовстановлюючих документів, не вжила.

Така бездіяльність органу місцевого самоврядування створила ризики для нормального функціонування освітнього закладу в цілому, що могло призвести до негативних наслідків та порушення прав дітей.

Судом позов прокуратури задоволено та зобов'язано сільську раду оформити правовстановлюючі документи на землю. Таким чином попереджено можливі зловживання при розпорядженні зазначеною земельною ділянкою, вартість якої складає  1,6 млн. гривень.



Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1420