Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2020

Бершадською місцевою прокуратурою погоджено підозру особі, яка незаконно заволоділа майже 8 га землі

За процесуального керівництва Бершадської місцевої прокуратури Вінницької області повідомлено про підозру особі, яка вчинила  два кримінальних проступки, передбачені  ч. 4 ст. 358 КК України, та один злочин, передбачений ч.3 ст.190 КК України.

За даними слідства, особа,  з метою заволодіння земельних ділянок, шляхом обману, з корисливих мотивів, бажаючи незаконно збагатитись, протягом 2015-2016 років, використовуючи завідомо підроблені документи, подала їх до відділу юстиції, до приватного та державних нотаріусів, а в подальшому  державним реєстраторам та отримала незаконно у приватну власність дві земельні ділянки загальною площею  майже 8 га.  Протиправними діями підозрюваною заподіяно  шкоду одній із територіальних громад Теплицького району Вінницької області на суму  майже 230 тис. грн.

Досудове слідство триває.        

Довідково: кримінальна відповідальність за ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підробленого документа) передбачає штраф в розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років;   -кримінальна відповідальність за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1549