Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2020

У прокуратурі Вінницької області відбулась оперативна нарада за підсумками роботи у першому півріччі 2020 року (фото)

 
 

У прокуратурі Вінницької області, під головуванням її очільника Олександра Бутовича, відбулася оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури у першому півріччі 2020 року та визначено першочергові завдання у подальшій роботі.

Розпочинаючи нараду, Олександр Бутович зауважив, що органи прокуратури, загалом,  ефективно виконують покладені законом функції на основних напрямках прокурорської діяльності, вжито низку заходів для підвищення ефективності своєї діяльності відповідно до сучасних вимог.

Завдяки скоординованим заходам за 6 місяців поточного року на 16,5% зменшився рівень загальної злочинності, зменшилась кількість особливо тяжких, тяжких, середньої тяжкості кримінальних правопорушень.

Знизилась кількість злочинів проти життя та здоров’я, виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, проти власності (у тому числі вчинених грабежів, розбоїв, вимагань), проти громадської безпеки.

Втричі зменшилась кількість тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого, на чверть очевидних умисних вбивств.  

Майже вдвічі збільшилась кількість виявлених злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів з метою їх збуту.

Прокуратурою Вінниччини активізовано діяльність по виявленню фактів хабарництва та корупції. За 6 місяців поточного року за такими фактами розслідувано та скеровано  до суду 38 кримінальних проваджень.

Знешкоджено 8 організованих злочинних груп у складі 30 осіб. До суду скеровано обвинувальні акти у 6 таких кримінальних провадженнях.

Прокуратурою області спільно з слідчим управлінням ДФС в області за перше півріччя вилучено понад 30 тонн фальсифікованих алкогольних напоїв та понад 25 тонн спирту.

До ЄРДР внесені відомості про 2 кримінальні правопорушення за фактами несплати земельного податку на загальну суму понад 6 млн гривень.

Рівень апеляційного реагування прокурорів за 6 місяців 2020 року на незаконні вироки місцевих судів у кримінальних провадженнях становить 91,5%, що є більшим ніж у державі в цілому (85,1% ). 

Активізовано захист інтересів держави та територіальних громад  в суді.

Так, станом на 01.07.2020, у провадженні судів перебувало 129 справ на суму 1,2 млрд грн, з яких по позовах апарату прокуратури області на суму 673,3 млн грн.

Вищим загальнодержавного є відсоток розкриття кримінальних правопорушень (48,3%). 

Необхідно активізувати впровадження програми відновного правосуддя для неповнолітніх, які є вперше підозрюваними у вчиненні кримінальних проступків та нетяжких злочинів.

Звернуто увагу присутніх прокурорів на необхідності й надалі зосереджуватись на забезпеченні конституційних прав громадян у кримінальному провадженні,  на боротьбі зі злочинністю та корупцією, в тому числі, на державному та митному кордонах, захисті інтересів держави від неправомірних посягань у бюджетній сфері, у тому числі, при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти  у сфері використання земельних та інших природніх ресурсів.
       
За результатами наради керівники підрозділів прокуратури області та місцевих прокуратур отримали конкретні завдання і строки їх виконань.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1817