Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2020

За умисне вбивство військовослужбовця, барчанину доведеться відповідати у суді

За належного та якісного процесуального керівництва Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області, результатом якого стало швидке та неупереджене проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства місцевого жителя, військовослужбовця Збройних Сил України, до Барського районного суду Вінницької області скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням жителя    м. Бар у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 1 ст. 115 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 25.05.2020, близько 22 години, обвинувачений, знаходячись на вулиці одного з сіл Барського району, під час словесного конфлікту, маючи умисел на протиправне заподіяння смерті іншій людині, наніс тяжкі тілесні ушкодження, несумісні з життям, від яких 38-річний потерпілий, не приходячи до свідомості, помер в лікарні.

Барчанин, розуміючи невідворотність покарання, зник з місця вчинення злочину, проте через декілька днів був затриманий на території Могилів-Подільського району.  

Під час досудового розслідування, за принципової позиції Жмеринської місцевої прокуратури, щодо обвинуваченого обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення застави.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1850