Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2020

На Вінниччині затримано чотирьох осіб за зухвале вимагання неіснуючого боргу (фото)

Сьогодні, 24.07.2020, за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області, слідчими СУ ГУНП у Вінницькій області та оперативного супроводу, УСР ДСР Національної поліції,  Управління СБУ у Вінницькій області затримано чотирьох осіб за фактом вимагання грошових коштів у сумі 4 тис. доларів США.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що злочинна група, об’єднана метою швидкої незаконної наживи, шляхом систематичних погроз фізичною розправою вимагала від місцевого жителя неіснуючий борг – 4 тис. доларів США.

Однак, за результатом злагоджених та своєчасних дій прокурорів, слідчих, оперативних працівників, у тому числі, спецпідрозділу СБУ «Альфа»,  злочин вдалось припинити, а згаданих вище осіб затримано на місці вчинення злочину, в порядку ст. 208 КПК України,  після отримання ними частини коштів у сумі 3,5 тис. доларів США.

Наразі слідчими та прокурорами готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.        

                   

                                                                        

 
Пресслужба прокуратури Вінницької області

 

кількість переглядів: 2096